Wist je dat het belangrijk is om bij het aankopen van uw dienstencheques en PWA-cheques rekening te houden met het aankoopbedrag per partner?
Enkel de persoon die de aankoop uitvoert kan een fiscale aftrek krijgen. Het aankoopbedrag dat voor een fiscale aftrek in aanmerking komt voor 2018 is beperkt tot € 1.470 per persoon.

Bij het invullen van de belastingaangifte, merken we vaak op dat dienstencheques of PWA-cheques door één persoon worden aangekocht voor een bedrag hoger dan € 1.470. Door de aankoop te verdelen over de beide partners of echtgenoten kan dit bedrag bij allebei in aanmerking komen. Aangezien de belastingvermindering 30% van het aankoopbedrag bedraagt, kun je dus op deze manier 441 euro belastingen besparen!

Zorg er dus zeker voor dat je het aankoopbedrag van je dienstencheques en PWA-cheques in de gaten houdt. Als je het bedrag van € 1.470 overschrijdt, doe dan zeker de moeite om de andere partner of echtgenoot ook te registreren bij Dienstencheques Vlaanderen of bij Edenred zodat je het belastingvoordeel van 441 euro niet verliest.

Neem contact op voor meer info